nieuws

Bouwelse Supportersclub krijgt zijn zin: Cees Bol start in Herentals

Cees Bol, de Nederlandse renner van Team Sunweb die net na een val uit de Tour stapte, rijdt op 1 augustus mee in het Herentalse Boretti na-Tourcriterium. Ook twee ouderdomdekens, Maarten Wijnants (Jumbo-Visma) en Preben van Hecke (Sport Vlaanderen Baloise), zullen er starten.

“We hebben op het nippertje een burgeroorlog tussen Bouwel en ‘Hertals’ vermeden”, lacht Bart Timperman, PR-man van de organisatie. “Zoals bekend heeft Cees Bol een grote supportersclub in Bouwel, met café ’t Toreke als uitvalsbasis. Die mensen hebben hun vedette bijzonder goed gepromoot. Eerst leek het alsof Bol op 1 augustus in zijn thuisland zou rijden. Want in Wateringen is op dezelfde dag een na-Tourcriterium. Maar de Bouwelse lobby wist het toch te fiksen. Knap. In het kader van de goede nabuurschap verwelkomen we dus met plezier Cees Bol. We rekenen ook op een grote Bouwelse invasie langs ons parcours op 1 augustus.”

Ook Maarten Wijnants (Jumbo-Visma) en Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen Baloise) zullen in Herentals aan de start staan. “Beide renners tellen 37 lentes”, weet voorzitter Charles Van de Wouwer. “Preben Van Hecke kondigde na 15 jaar profwielrennen zijn afscheid al aan. Wij wuiven de sympathieke ex-kampioen van België graag uit.  Limburger Maarten Wijnants is even oud als Preben en dwong dit seizoen in het voorjaar nog veel respect af als wegkapitein van het team rond ‘onze’ Wout Van Aert.  Hij heeft nog geen einddatum voor zijn profcarrière in het vooruitzicht gesteld, maar verdient na het opmerkelijke seizoen van zijn team een plaatsje in ons peloton.”

Geduld

Wat de verdere invulling van het deelnemersveld betreft, is het nog koffiedik kijken. Erwin Vervecken, Philippe Mariën en Peter Van Ecchelpoel die in Herentals de renners selecteren, hebben verschillende opties uitgezet. “Maar omdat niemand op dit moment kan voorspellen hoe de Tour afloopt, moeten ook wij onze kaarten nog in de mouw houden”, klinkt het bij de werkgroep renners. “Vast staat dat we het schitterende Tourjaar van de Belgen in ons peloton willen vertaald zien. En we kijken ook met belangstelling wie met welke prijs gaat lopen. Daarbij ook nog de vraag wie er wil en mag rijden én binnen onze budgetten past, en je weet dat de puzzel heel moeilijk te leggen is.”

Voorlopige deelnemerslijst 15° Boretti na-Tourcriterium (Herentals, 1/8/2019)

Zdenek Stybar                  Deceuninck - Quick Step

Cees Bol                             Team Sunweb

Maarten Wijnants           Jumbo Visma

Jenthe Biermans              Team Katusha - Alpecin

Steff Cras                           Team Katusha - Alpecin

Dries Van Gestel              Sport Vlaanderen - Baloise

Preben Van Hecke          Sport Vlaanderen - Baloise

Corné Van Kessel             Telenet Fidea Lions

Kenneth Van Rooy          Sport Vlaanderen - Baloise

Senne Leysen                    Roompot - Charles

update 25/07/2019
Terug naar het nieuwsoverzicht