nieuws

Beste Belg in Tour ook in Herentals aan de start

De best geklasseerde Belg* in de ‘beste BelgenTour’ sinds jaren, Xandro Meurisse (Wanty-Gobert), heeft ook getekend voor deelname aan het Boretti na-Tourcriterium in Herentals. “Wie bij zijn Tourdebuut zo goed scoort en zich zo vaak laat opmerken, verdient een plaats in ons peloton”, oordeelt voorzitter Charles Van de Wouwer.

“Dat de Tour 2019 voor de Belgen een grandcru jaar was, erkent iedereen”, zegt de voorzitter. “Onze selectiecommissie vindt dan ook dat we zoveel mogelijk goed scorende Belgen moeten boeken. Met Meurisse naast ritwinnaars Teuns en De Gendt doen we dit ook. Er liggen nog wat lijntjes uit naar andere goede Belgen uit de Tour. Dat is nog even afwachten. Maar Xandro Meurisse heeft iedereen verbaasd met zijn constante prestaties. Je moet het maar doen in je debuutjaar in de Tour, binnen een toch kleiner team. Hoed af voor die man.”

“Als ik de vele goed bedoelde suggesties op onze sociale media zie en de tips hoor die we op straat krijgen, over de renners die we nog zouden moeten boeken, dan moeten we nog ergens een paar spaarvarkens vinden om te slachten”, lacht PR-man Bart Timperman. “Alle gekheid op een stokje: ons peloton is Belgischer dan de vorige jaren. Maar wat is er mis met wat gezond chauvinisme? Dat is toch geen Frans privilege? Bovendien is onze deelnemerslijst nog niet volledig. We mogen dus nog een beetje dromen, ook al zijn onze budgettaire mogelijkheden verre van oneindig.”

De werkgroep renners van het Herentalse Boretti na-Tourcriterium zorgt als selecte groep kenners met Erwin Vervecken, Peter Van Echelpoel en Philippe Mariën, ook voor veel evenwicht in het peloton. Niet alleen wordt gewaakt over de goede mix tussen toprenners en lokaal ontluikend talent. De kenners zorgen ook altijd voor een diversiteit aan wielertruitjes. In de voorlopige deelnemerslijst zijn met dertien renners al tien verschillende teams aanwezig. Het betere denkwerk, met andere woorden.

(* Onder voorbehoud van de laatste etappes, natuurlijk)

Voorlopige deelnemerslijst 15° Boretti na-Tourcriterium (Herentals, 1/8/2019)

Thomas De Gendt           Lotto Soudal

Dylan Teuns                      Bahrain-Merida

Xandro Meurisse             Wanty-Gobert

Zdenek Stybar                  Deceuninck - Quick Step

Cees Bol                             Team Sunweb

Maarten Wijnants           Jumbo Visma

Jenthe Biermans              Team Katusha - Alpecin

Steff Cras                           Team Katusha - Alpecin

Dries Van Gestel              Sport Vlaanderen - Baloise

Preben Van Hecke          Sport Vlaanderen - Baloise

Corné Van Kessel             Telenet Fidea Lions

Kenneth Van Rooy          Sport Vlaanderen - Baloise

Senne Leysen                    Roompot - Charles

update 26/07/2019
Terug naar het nieuwsoverzicht