Herentals
fietst

Op donderdag 28 juli 2022 draait alles in Herentals rond de fiets. In de vroege namiddag is er een demonstratie van de Vlaamse Wielerschool, gevestigd in onze stad. En daarna volgen het G‑criterium (voor mensen met een beperking), de AG Insurance Trofee (bedrijvenkoers) en het Clima & Partners Criterium voor elite dames.

Maar dé apotheose van Herentals Fietst is natuurlijk het BORETTI na‑Tourcriterium. Jaar na jaar slaagt de organisatie van HFF erin om een mix van internationale en nationale wielertoppers aan de start te brengen, van de smaakmakers uit het voorjaar en de net afgelopen Ronde van Frankrijk tot opkomend talent uit de Kempen en daarbuiten. En die kun je allemaal gratis bewonderen én aanmoedigen langs het parcours dat door de straten van het centrum slingert.

Heb je daarna nog energie? Dan kun je de eerste feestelijke dag afronden op de openluchtparty DECA Danst op de Grote Markt.

Hieronder zal de deelnemerslijst van het BORETTI na‑Tourcriterium stelselmatig aangevuld worden. De bekendste namen zullen ook aangekondigd worden in een nieuwsbericht.