Herentals
fietst

Op donderdag 27 juli 2023 draait alles in Herentals rond de fiets. In de vroege namiddag is er een demonstratie van de Vlaamse Wielerschool, gevestigd in onze stad. En daarna volgen het G‑criterium (voor mensen met een beperking, i.s.m. Parantee-Psylos), de AG Insurance Trofee (bedrijvenkoers) en het Clima & Partners Criterium voor elite dames.

Maar dé apotheose van Herentals Fietst is natuurlijk het na‑Tourcriterium. Jaar na jaar slaagt de organisatie van HFF erin om een mix van internationale en nationale wielertoppers aan de start te brengen, van de smaakmakers uit het voorjaar en de net afgelopen Ronde van Frankrijk tot opkomend talent uit de Kempen en daarbuiten. En die kun je allemaal gratis bewonderen én aanmoedigen langs het parcours dat door de straten van het centrum slingert.

Afterparty: Deca Danst

Heb je na het criterium nog energie? Dan kun je Herentals Fietst afronden op de openluchtparty DECA Danst op de Grote Markt. Vanaf 22u30 zorgen absolute top-dj's voor dansbare plaatjes van de meest uiteenlopende genres.

Zodra de namen van de dj's bekend zijn, vindt u op deze pagina meer info over de line‑up.