Herentals
fietst

Op donderdag 28 juli 2022 draait alles in Herentals rond de fiets. In de vroege namiddag is er een demonstratie van de Vlaamse Wielerschool, gevestigd in onze stad. En daarna volgen het G‑criterium (voor mensen met een beperking, i.s.m. Parantee-Psylos), de AG Insurance Trofee (bedrijvenkoers) en het Clima & Partners Criterium voor elite dames.

Maar dé apotheose van Herentals Fietst is natuurlijk het BORETTI na‑Tourcriterium. Jaar na jaar slaagt de organisatie van HFF erin om een mix van internationale en nationale wielertoppers aan de start te brengen, van de smaakmakers uit het voorjaar en de net afgelopen Ronde van Frankrijk tot opkomend talent uit de Kempen en daarbuiten. En die kun je allemaal gratis bewonderen én aanmoedigen langs het parcours dat door de straten van het centrum slingert.

Uitslagen editie 2022

Via de pdf-links op deze pagina vindt u de uitslagen van het Boretti na-Tourcriterium (heren), het Clima & Partners Criterium (dames elite) en het G-criterium.

Afterparty: Deca Danst

Heb je na het criterium nog energie? Dan kun je Herentals Fietst afronden op de openluchtparty DECA Danst op de Grote Markt. Vanaf 22u30 zorgen vier absolute top-dj's voor dansbare plaatjes van de meest uiteenlopende genres: Milano, DJ Wout, Ronny Retro en DJ F.R.A.N.K.

Klik hieronder op de namen van de dj's voor meer informatie en het uur van hun set.